top of page
IMG_0003_edited.png
 • Facebook
 • Linkedin
2019.06.08.Utazás_a_Šargani_nyolcason_
 PÜNKÖSDI UTAZÁS MOKRA GORÁBA
2021.05.21-05.24.
Luxus autóbusszal

Túraleírás

Tervezett program:

1. Nap – május 21. (péntek)

Kora reggeli órákban találkozás Budapest, Keleti pályaudvar melletti parkolóban és beszállás a Malév Air Tours híres Ikarus 396-os buszába. Az utazás egyedülálló élményt nyújt vendégeinek a kényelmes első osztályú üléseknek és légkondicionált utastérnek köszönhetően.

Szerbia felé közeledve átszeljük a nagy magyar Alföldet és Röszkénél hagyjuk el az országot. Áthaladunk a Duna fölött, Szerbia második legnagyobb városánál Újvidéknél, majd Belgrád mellett haladunk tovább úticélunk felé.

A kora esti órákban érkezünk meg Mokra Gora falujába, ahol szállásunk található. Ez a kis falu a természetjárók egyik kedvenc célállomása.

Szállások elfoglalása, majd vacsora a szálloda éttermében.

 

2. Nap – május 22. (szombat)

Reggeli elfogyasztása után, a Šargani Nyolcas kisvasút első szakaszának bejárása a napi program, melyet gőzös vontatású különvonattal tesszük meg Mokra Gorából indulva. A fából készült szerelvények szépen lassan küzdik le a Tara hegység lejtőit a híres nyolcas alakban. Végállomásunk a mai napon Šargan Vitasi, ahonnan rövid tartózkodást követően indulunk visszafelé, menet közben több fotó megállóval.

Ebédünket félúton hazafelé, Jatare állomásán fogyasztjuk el, ahol egy hangulatos étterem lett kialakítva a sziklás hegységbe vájva.

Ebéd után lehetőség van felmászni a közeli kilátópontig, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk a környező hegyekre.

Miután visszaérkeztünk a Mokra Gorába szabadprogram következik a vacsoráig.

Program javaslatok:

 • séta a Biela Voda völgyben

 • kirándulás a környező hegyekben

 • menetrend szerinti vonatok fotózása

3. Nap – május 23. (vasárnap)

Közös reggeli után a Šargani Nyolcas második szakaszának a felfedezése következik és most dízel vontatású külön kisvonatunkkal a boszniai Višegrad felé visz az utunk. Nagyon ritka alkalmak egyike, hogy egy szerelvény átlépi a Szerb-Bosnyák határt a Vardiste alagúton keresztül, mivel menetrend szerinti forgalom ezen a szakaszon nincs. A vasúti pálya folyók által tarkított kanyonokon és sziklás hegységeken keresztül vezet célállomása felé. Menet közben rövid megállót tartunk a dobruni monostornál, ahol a mai napig szerzetesek élik a minden napi életüket.

Višegrádra érkezve szabadidő keretében a város látványosságainak felfedezésére van lehetőség. A Világörökség részét képző középkori kőhíd, ami a Drina folyón ível át, a „Stari Most”. Lehetőség van vásárolni az utcai árusoktól, hajókázni a Drina folyón vagy meglátogatni ’Kővárost’, Andrićgradot. Mielőtt visszautazunk Mokra Gorába, egy helyi étteremben megebédelünk.

Hazaérkezés után, lehetőség van Drevendgrad, más néven Küstendorf meglátogatásra azok számára, akik nem ott szállnak meg. A dombtetőre épült, többnyire fából készült, tradicionális épületekre emlékeztető falucskát Emir Kusturica építette magának, aki valamikor ott is élt és mai napig évente megrendezésre kerülő filmfesztivál helyszíne.

Az estét közös gálavacsorával zárjuk, egy helyi különlegességgel a ’leskovaćki voz’-al, több különböző grill étel egyenesen az izzó faszén tüzelésű rostélyról érkezik elénk, amelyet egymás után sorban szolgálnak fel.

4. Nap – május 24. (hétfő)

Reggeli után Szarajevó felé vesszük az irányt, ahová délelőtti órákban érkezünk. A Balkán egyik legérdekesebb városát busszal és gyalogosan fedezzük fel, az óvárosban rövid szabadprogram.

Folyamatos utazás Magyarország felé és tervezett hazaérkezés a késő esti órákban.

Képgaléria
Árak és foglalás

Részvételi díj:

 • Komfort szállás 169.900 Ft / fő 2 ágyas szobában.  
  KTE tagoknak és Continental Club TÖRZSUTASOKNAK KEDVEZMÉNES ÁR: 149 900,- Ft

 • Egy ágyas felár komfort szállás – 15. 900 Ft / fő 

 

Ár tartalmazza:

 • utazás exkluzív különbusszal Budapestről Mokra Gorába és Szarajevón át Budapestre.

 • az utazáshoz kapcsolódó összes transzfer szolgáltatást

 • csoportkisérőt az utazás teljes időtartama alatt

 • 3 éjszakára szállást reggelivel

 • az idegenforgalmi adót

 • étkezéseket programban megjelölt helyszíneken

 • utazás a Sargani nyolcas kisvasút teljes szakaszán, gőzös, illetve diesel mozdonnyal.

 

Az ár nem tartalmazza:

 • baleset, betegség, poggyász biztosítást

 • stornobiztosítást

 • étkezéseket és italokat, amik a programban nincsenek feltüntetve.

Kapcsolat

Jelentkezés és bővebb információ: Lakatos Benedek, turisztikai értékesítési vezetőnél:

E-mail: benedek.lakatos@continentaltrain.com telefon: +36 70 770 5897

bottom of page